Vijesti

Vježbajte sigurno u Formi

objavljeno: 21.11.2021 - 18:01

Iako epidemiološka situacija nije zavidna, Forma se svakodnevno trudi osigurati maksimalan stupanj sigurnosti za svoje vježbače i osoblje. Donosimo vam najvažnije informacije o mjerama koje se u Formi provode te vas sve pozivamo da ih se pridržavate i pomognete nam da ostanemo otvoreni za sve!

Situacija u kojoj se nalazimo već gotovo dvije godine drastično je izmijenila brojne aspekte našeg života. Teretane i vježbališta u dva su navrata bili primorani zatvoriti svoja vrata, a vježbanje se, što zbog samog zatvaranja, što zbog osjećaja sigurnosti vježbača, premjestilo vani ili u kuću/stan. Ipak, velik dio vježbača jedva je dočekao povratak u teretane i na grupne programe.

  1. Prostor se redovito prozračuje

Prozračivanje svih prostora u kojima boravimo iznimno je važno općenito, a posebno u vrijeme pandemije koronavirusa. Formine prostorije redovito prozračujemo iako je vanjska temperatura već poprilično niska. Ako u bilo kojem trenutku osjetite da je prostor „zagušen“, obratite se članu osoblja koji će otvoriti prozore i/ili vrata.

  1. Osiguran je propisani razmak od 2 metra

Oba Formina prostora (u Hebrangovoj i u Martićevoj) prostrana su i u njima je moguće osigurati siguran boravak određenog broja vježbača. Na podu možete pronaći naljepnice pomoću kojih se možete orijentirati, odnosno uvjeriti da je razmak između vas i ostalih vježbača 2 metra.

Što se grupnih treninga tiče, naši treneri prilagodili su svoje treninge tako da, kad je god to moguće, svaki vježbač ima svoje „mjesto“, odnosno „postaju“ kako ne bi došlo do nepotrebnog cirkuliranja i naguravanja.

  1. Sredstva za dezinfekciju dostupna su na više mjesta

Osim što naše osoblje redovito dezinficira sprave i rekvizite, na nekoliko mjesta dostupna su sredstva za dezinfekciju za sve vježbače. Također, poruke vježbačima kojima poručujemo da se nakon svakog korištenja dezinficira sprava ili rekvizit izvješene su na vidljivim mjestima.

  1. Obvezno je korištenje maske 

Pravilno korištenje maske (preko nosa i usta) obavezno je prilikom ulaska u teretanu i u svim trenucima dok osoba ne vježba. Molimo sve vježbače da poštuju ovu obvezu!

  1. Kontroliranje broja prisutnih vježbača

Forma koristi sustav prijava na treninge i prijave prilikom svakog ulaska u teretanu. To nam omogućava konstantno praćenje broja vježbača kako bismo mogli spriječiti prenapučenost u prostoru. Prijave na grupne programe su obvezne i određen je maksimalan dozvoljen broj vježbača koji smije biti na pojedinom programu. S tim u vezi, ako ste prijavljeni na određeni program, a ipak ne možete doći, nemojte se zaboraviti odjaviti – vježbači s liste čekanja rado će doći na trening.

  1. Dugo radno vrijeme i bogata ponuda programa

Centar u Hebrangovoj otvoren od ponedjeljka do petka od 7 do 22,  subotom od 9 do 14, a nedjeljom od 16 do 20 sati. Centar u Martićevoj radi u vrijeme kada su na rasporedu grupni programi i ponedjeljkom, srijedom i petkom za „open gym“ u malim grupama od 8 do 10 sati.

Također, u Forminoj ponudi možete pronaći brojne grupne programe u različitim terminima. Termina je uistinu dosta i sigurni smo da možete pronaći nešto za sebe!

 

Naša web stranica koristi kolačiće!

Saznaj više