• Radno vrijeme

  Radno vrijemeX

  Hebrangova 21

  Pon  - Pet 7 - 22

  Sub  9 - 14

  Ned  16-20

   

  Martićeva 17

   Radno vrijeme prema rasporedu grupnih programa
   
   

   

 • Kontakt

  Tel | Fax : 01-4856-450X

  Šaljemo vašu poruku. Molimo pričekajte...

  Zahvalujemo na Vašoj poruci. Uskoro ćemo Vam se javiti.

  Ispravno prepišete kod u odgovarajuće polje!

  Pojavio se problem. Molimo pokušajte ponovo.

  Molimo Vas da popunite sva polja.

 • Tel | Fax : 01-4856-450
  • Prijava | Registracija
  ☰ MENU
  • Ples je jedan od najljepših i najpopularnijih načina provođenja slobodnog vremena. Opuštanje uz ritmove glazbe ima gotovo pa terapijski učinak, kako na mentalno stanje, tako i na cijelo tijelo. Upravo zbog tolike popularnosti plesa i saznanja o tome koliko pozitivno ples može utjecati na pojedince, danas postoje brojni plesni ili plesom inspirirani fitness programi.

   Glavna karakteristika plesnih programa jest to što su vježbe inspirirane ili pak vrlo slične plesnim koracima. Naravno, to ne znači da morate imati neko plesno iskustvo ili predznanje. Dapače, svaki trening je progresivan, što znači da se počinje od manje kompleksnih koraka na koje se onda progresivno nadograđuju ostali, kompleksniji koraci, sve dok se ne pretoče u jednu cjelovitu koreografiju.

   Prednosti plesnih programa

   Među vježbačima, posebno onima koji vježbaju u teretani, često prevladava naklonost korištenju različitih sprava i rekvizita. Plesni programi uglavnom se izvode bez vanjskih opterećenja, odnosno sastavljeni su, kako je već spomenuto, od različitih više ili manje plesnih pokreta. Ipak, to ne znači da plesom ne jačamo mišiće. Štoviše, plesni programi obično su vrlo intenzivni i razvijaju različite komponente vašeg fitnessa.

   Plesni programi su uglavnom pravi kardio treninzi. Možete očekivati povećanje pulsa i dobro preznojavanje. Ovom vrstom programa, možda čak i znatno više nego nekim drugim, razvija se jedna od najkorisnijih tjelesnih sposobnosti – koordinacija. Praćenje instruktora, pamćenje koreografije te brze promjene smjera i pokreta razvijaju koordinaciju što znatno poboljšava kvalitetu našeg života, posebno u starijoj životnoj dobi.

   Kao i ostali fitness programi, plesni programi poboljšavaju raspoloženje i utječu na smanjenje razine stresa. Ono što je u ovom smislu posebno vrijedno kod plesnih programa jest sloboda pokreta. Vježbe od kojih se sastoje ovakvi treninzi zahtijevaju svojevrsnu opuštenost i slobodno kretanje u prostoru. Tu su i raznovrsni pokreti zbog kojih je svaki trening drugačiji i poseban. Naravno, ne smijemo zaboraviti i učinak glazbe. Glazba je esencijalna u programima inspiriranima plesom i stoga ćete na ovakvim programima doslovno osjetiti i doživjeti glazbu, kretati se u ritmu i suživjeti s dobrim „beatom“.

   I najbolje od svega - plesni programi prikladni su za sve vježbače – dobra zabava zagarantirana je i početnicima i naprednim vježbačima.

   Plesni fitness program trebali biste isprobati ako:

   -             Volite ples

   -             Na treningu se želite zabaviti

   -             Želite “prodrmati” cijelo tijelo

   -             Preferirate body-weight vježbe i treninge

   -             Nemate ništa protiv dobrog kardio treninga

   -             Naprosto su vam dosadili vaši uobičajeni treninzi

    

   Iz Formine ponude

   Forma uvijek nastoji pratiti trendove i slušati želje svojih vježbača. Zato u Forminoj ponudi možete pronaći i ovu vrstu programa. Tu je naš poznati STEPDANCE, ZUMBA fitness  i DANCE.

   Pridružite nam se! Zabava je zagarantirana.

    
    

  Partneri