• Radno vrijeme

  Radno vrijemeX

  Hebrangova 21

  Pon  - Pet 7 - 22

  Sub  9 - 14

  Ned  16-20

   

  Martićeva 17

   Radno vrijeme prema rasporedu grupnih programa
   
   

   

 • Kontakt

  Tel | Fax : 01-4856-450X

  Šaljemo vašu poruku. Molimo pričekajte...

  Zahvalujemo na Vašoj poruci. Uskoro ćemo Vam se javiti.

  Ispravno prepišete kod u odgovarajuće polje!

  Pojavio se problem. Molimo pokušajte ponovo.

  Molimo Vas da popunite sva polja.

 • Tel | Fax : 01-4856-450
  • Prijava | Registracija
  ☰ MENU
  • Fitness je, uz veliku pomoć društvenih mreža, postao vrlo popularan među gotovo svim dobnim skupinama, uključujući i srednjoškolce.

   Iako dobar dio ove populacije određenu razinu tjelesne aktivnosti postiže uključivanjem u razne grupne i/ili individualne sportove, na žalost, gotovo svakodnevno se povećava broj onih srednjoškolaca koji žive pretežno sedentarnim načinom života. Kako se ne bi povećavao broj neaktivnih adolescenata, a kasnije i mladih ljudi, aktivno treba poticati interes za uključivanjem u neki oblik vježbanja.
   Stoga je Forma u svoju ponudu uključila i poseban „Junior“ paket o kojem ćete više saznati u posljednjem dijelu teksta.

   Ako je vaše dijete srednjoškolske dobi izrazilo želju za upisivanjem i vježbanjem u teretani, ovih par informacija je važno znati:
   1. Trening s opterećenjem primjeren je i djeci, odnosno adolescentima, ali uz stručni nadzor
   Trening s opterećenjem, bilo da se radi o utezima, girjama, elastičnim trakama ili fitness spravama, pozitivno djeluje na zdravlje općenito, a posebno na mišićno-koštani sustav, sastav tijela i zdravlje srca i krvnih žila.
   Još uvijek postoje oni koji tvrde kako trening s opterećenjem šteti razvoju djece i adolescenta, ali istraživanja su pokazala potpuno suprotno – u ranijoj životnoj dobi potrebno je uključiti vježbe s opterećenjem jer iste doprinose izgradnji i razvoju mišićno-koštanog sustava.
   Također, trening za sve, pa tako i za djecu i mlade, mora sadržavati vježbe za cijelo tijelo, odnosno sve mišiće skupine kako bi razvoj bio ujednačen i kako bi djeca i mladi osjetili najviše benefita.
   2. Trening s opterećenjem preporučuje se djeci i mladima s viškom kilograma
   Iako je među općom populacijom uvriježeno mišljenje da su kardio aktivnosti najbolje za gubitak kilograma, međutim to nije baš tako. Trening s opterećenjem i pod nadzorom stručne osobe često je sigurnija opcija jer je kontrola veća, a samim time rizik od ozljeda manji. Također, ovakav trening će poboljšati motoričke sposobnosti djece i mladih i, naravno, povećati udio mišićne mase i tako poboljšati sastav tijela.
   3. Trening s opterećenjem utjecat će na smanjenje ozljeda u budućnosti
   Bilo bi poželjno da djeca i mladi, prije nego se opredijele za neki konkretan sport, razviju određenu razinu mišićne snage i kontrole. Također, dobro bi bilo da određena razina razvoja mišića bude postignuta prije naglog rasta u pubertetu, kako bi se minimizirala nekoordiniranost koja se u tom razdoblju zna pojaviti.
   Osim toga, važno je spomenuti važnost treninga s opterećenjem kod mladih sportaša. Jačanje mišića ovom vrstom treninga može dovesti do smanjenja broja ozljeda tijekom natjecateljske sezone, kao i do skraćenja razdoblja rehabilitacije u slučaju ozljede. Programi koji povećavaju mišićnu snagu i poboljšavaju funkcionalne sposobnosti mogu biti vrlo učinkovita strategija za smanjenje sportskih ozljeda kod mladih sportaša.
   4. Psihosocijalni benefiti
   Isto kao i kod odraslih, vježbanje ima blagotvoran psihološki i socijalni učinak na djecu i mlade. Današnji stil života je, na žalost, pretežno sedentaran. I djeca i mladi, kao najaktivnija dobna skupina, sve više vremena provode potpuno pasivno. Ovo ima vrlo negativne učinke na njihovo tjelesno zdravlje, ali i opće blagostanje.
   Vježbanjem će razviti samopouzdanje, naučiti bolje organizirati vrijeme te na vlastitom iskustvu naučiti kako upornost i redovitost dovode do rezultata.
   Naravno, djecu i mlade ne valja forsirati i postavljati im prevelika i nedostižna očekivanja. Važno je da zavole vježbanje samo po sebi, odnosno da im isto uđe u naviku koju će njegovati tijekom cijelog života.
   5. U Formu se mogu upisati i maloljetne osobe starije od 14 godina, uz privolu roditelja ili skrbnika
   Primijetili smo sve veći interes za vježbanjem kod srednjoškolaca, i u teretani i na grupnim treninzima. Zaprimili smo i dosta upita roditelja o tome kada i što njihova djeca mogu trenirati u Formi.

   Zato imamo posebnu „Junior“ članarinu za 250 kn mjesečno u koju su uključeni i grupni treninzi i teretana. 
   U Formi svi članovi mlađi od 16 godina u teretani vježbaju uz superviziju trenera sve dok u potpunosti ne usvoje pravilnu tehniku.
   Oni između 16 i 18 godina, prilikom učlanjivanja dobiju 3 BESPLATNA pokazna treninga pod supervizijom trenera. Uz sve navedeno  u ponudi imamo i  "Start paket" koji uključuje 6 treninga sa trenerom i mjesečnu članarinu sa neograničenim brojem dolazaka za 500 kn mjesečno.

   Osim toga, na grupnim programima naši treneri se upoznaju sa svakim članom i posebnu pažnju pridaju upravo navedenim dobnim skupinama.
   Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno nam se obratite putem maila ili telefonski!

    

    
    

  Partneri