• Radno vrijeme

  Radno vrijemeX

  Hebrangova 21

  Pon  -  Sri - Pet 7 - 22

  Uto - Čet 9 -22

  Sub  9 - 14

  Ned  16-20

   

  Martićeva 17

   Radno vrijeme prema rasporedu grupnih programa
   
   

   

 • Kontakt

  Tel | Fax : 01-4856-450X

  Šaljemo vašu poruku. Molimo pričekajte...

  Zahvalujemo na Vašoj poruci. Uskoro ćemo Vam se javiti.

  Ispravno prepišete kod u odgovarajuće polje!

  Pojavio se problem. Molimo pokušajte ponovo.

  Molimo Vas da popunite sva polja.

 • Tel | Fax : 01-4856-450
  • Prijava | Registracija
  ☰ MENU
  • Ključ napredovanja u treningu, postizanja i održavanja željene razine tjelesne spreme i izgleda najčešće leži isključivo u redovitosti, odnosno ustrajnosti. Teško možemo postići i održati određene rezultate ako dva mjeseca treniramo i nekoliko puta tjedno, a onda mjesec-dva uopće ne treniramo i ne krećemo se. Neki kontinuitet mora postojati. Naravno, nećemo (i ne trebamo) tijekom cijele godine trenirati istim intenzitetom, ali ne smijemo se dovesti u situaciju da svako nekoliko tjedana ili mjeseci radimo dulju pauzu.

   Zašto to nije dobro? Pa, osim što ćemo konstantnim prekidima i započinjanjima vježbanja svaki put pomalo „šokirati“ tijelo, veći je problem što svakim prekidom vježbanja ujedno remetimo i našu rutinu koju onda moramo iznova formirati.

   Jesen je period u kojem se vježbači najčešće vraćaju u teretane i dvorane. Neki se vraćaju s ljetne pauze, neki nisu vježbali i nekoliko mjeseci, a neki se pak tek sada po prvi put upisuju na vježbanje. Bilo kako bilo, svi ovi vježbači trebaju se „ufurati“ i uspostaviti određenu rutinu koja će biti ključ uspjeha u ostvarivanju željenih rezultata.

   Savjeti za povratak rutini razlikuju se s obzirom na duljinu pauze i na to vježba li pojedinac inače redovito ili ne.

   1. Savjeti za vježbače koji se vraćaju s ljetne pauze

   Ako ste inače redovit vježbač, znači da vjerojatno jako dobro znate koju vrstu treninga najviše volite, kojim intenzitetom želite (i možete) trenirati te, ono najvažnije, znate kako vježbanje utječe na vas, vaše tjelesno i mentalno zdravlje.

   Za vaš povratak u vježbačku rutinu važno je sljedeće:

   • Prisjetite se i osvijestite osjećaj koji u vama nastane za vrijeme i nakon treninga. Hormoni sreće koji nas obuzimaju nakon treninga pokreću ugodne psihološke procese, smanjuju stres i zaslužni za osjećaj općeg zadovoljstva. Pokušajte u mislima oživjeti taj osjećaj i odmah ćete poželjeti vježbati.
   • Sastavite raspored svojih obveza i definirajte vrijeme za vježbanje. Po mogućnosti to zapišite u planer ili na neko vidljivo mjesto – tako ćete lakše vizualizirati vlastiti plan.
   • Isprobajte nešto novo - ako ste se malo zasitili pojedine vrste treninga, svakako proučite što još vaša teretana ima u ponudi. Tko zna koji program će vas oduševiti!

    

   1. Savjeti za one vježbače koji ne vježbaju redovito

   U teretanu se upisujete po nekoliko puta godišnje? U nekim periodima budete maksimalno motivirani, krenete vježbati, bude vam super, ali onda se eto dogodi splet okolnosti zbog kojih preskočite prvo jedan trening, onda se to razvuče u dva-tri tjedna i tako odjednom prođu i dva mjeseca, a vi niste bili ni na jednom treningu? To se događa mnogima, ali najvažnije se što prije ponovno pokrenuti.

   Morate pripaziti na sljedeće:

   • Nema odgađanja. Iskoristite prvi slobodan trenutak i samo odite vježbati.
   • Nemojte se pravdati. Ako se konstantno pravdate i sebi i drugima kako nemate vremena, baš ovaj period nije nikako dobar za povratak, viša sila ne dopušta i sl., naprosto priznajte da vam vježbanje trenutno nije prioritet i to je to. Tada ćete sami procijeniti odgovara li vam vlastita lista prioriteta i želite li je modificirati.
   • Dogovorite se sa svojim najdražim partnerom za vježbanje. Ako vam se teško natjerati, pronađite nekoga zbog čija će vas prisutnost sama po sebi motivirati.

    

   1. Savjeti za početnike

   Svaki početak je izazovan! Ako ste već u fazi u kojoj ste spremni na započinjanje vježbanja, to znači da jako dobro znate zašto je važno vježbati i da ste svjesni koliko to može poboljšati kvalitetu vašeg života. Treba vam samo onaj završni „push“.

   • Razgovarajte s trenerom i odlučite koji je trening najbolji za vaše specifične ciljeve i potrebe. Izbora sigurno ne manjka i zato slobodno isprobajte više različitih programa. Tako ćete najbolje vidjeti što vam se najviše sviđa i čime biste se voljeli nastaviti baviti. Da biste u nečemu bili redoviti i ustrajni, najvažnije je da u tome uživate.
   • Odredite točno kojim danima i kada ćete trenirati i taj termin promatrajte kao „rezerviran“ za vježbanje. Za ostvarivanje rutine dobro je uvijek trenirati u otprilike isto vrijeme.
   • Prva tri mjeseca su ključna! Potreban nam je 21 dan da nam nešto pređe u naviku, a 90 dana da to postane naš životni stil. Jednom kad krenete vježbati, svim snagama se potrudite izdržati 21, odnosno 90 dana.

    

   Vaša fitness Forma

    

    
    

  Partneri