• Radno vrijeme

  Radno vrijemeX

  Hebrangova 21

  Pon  -  Sri - Pet 7 - 22

  Uto - Čet 9 -22

  Sub  9 - 14

  Ned  16-20

   

  Martićeva 17

   Radno vrijeme prema rasporedu grupnih programa
   
   

   

 • Kontakt

  Tel | Fax : 01-4856-450X

  Šaljemo vašu poruku. Molimo pričekajte...

  Zahvalujemo na Vašoj poruci. Uskoro ćemo Vam se javiti.

  Ispravno prepišete kod u odgovarajuće polje!

  Pojavio se problem. Molimo pokušajte ponovo.

  Molimo Vas da popunite sva polja.

 • Tel | Fax : 01-4856-450
  • Prijava | Registracija
  ☰ MENU
  • Tijelo kaže 'hej, jel' dosta, kad će kraj?'

    

   Mislite da ste debeli radi praznika? Opustite se.

    

   Nitko ne zna koji je dan, rade li trgovine, čak ni koliko još stvari iz frižidera možete pojesti prije isteka roka trajanja. To su božićni i novogodišnji praznici, radimo isto svake godine i nikad se neće promijeniti.

   Sada su stigli dani kada nam tijelo kaže 'hej, jel' dosta, kad će kraj?'. Osjećamo se teško, debelo, bez forme, tromo.

    

   ⁣Praznično dobivanje na kilaži i osjećaju debljine se događa iz slijedećih razloga:

    

   1. Prekomjerno unošenje hrane - jednostavno nismo prestali jesti, ima se - može se. Unosili smo više hrane nego je to potrebno i normalno te se ta hrana u drugom obliku zadržala u našem tijelu. Jednom kada se vratimo normalnim prehrambenim navikama i porcijama, metabolizam i probavni sustav će odraditi svoje i vratiti sve na staro.
   2. Zadržavanje vode - sva ova prekomjerna hrana često je puna soli, a sol zadržava vodu u tijelu i to je vidljivo. To je ono što se trese oko struka, a nije bilo tamo prije praznika.
   3. Ugljikohidrati - zalihe glikogena u mišićima su pune. To je kao da radite super carb load i mišići 'oteknu' radi glikogena. To je čak i razlog zašto neki sportaši koriste ovo vrijeme za dizanje velikih kilaža u teretani ili za duže treninge izdržljivosti i tu se koristi prednost glikogena.
   4. Masti - imate masti. Svi ih imamo. Točka. Jedino sad, jer smo jeli više nego što je uobičajeno, tijelo je skladištilo viškove u potkožno masno tkivo koje će se kasnije koristiti. Taj dobiveni sloj masnoće je poprilično zanemariv i manji je nego što mislite. Dva tjedna treninga i uravnotežene prehrane i vraćamo se na staro. Zabrinjavajući je onaj sloj koji se skupljao do praznika.

    

    

   Na kraju, zabrinutost oko bilo kojeg navedenog razloga u ovom trenutku neće pomoći. Sve je ustvari vrlo logično kada razlomite stanje na razloge zbog kojih se više osjećate debelo nego što to stvarno jeste.

   Ne⁣ma brige, u slijedećih nekoliko dana se vratite normalnoj rutini prehrane i treninga i to će, kao čarobnim štapićem, obrisati ovaj normalan i logičan osjećaj 'povećanog obujma'.

    

   Dodajte koju seriju više u treningu, unosite dodatne količine vode i hranite se uobičajeno (raznovrsna i uravnotežena prehrana) i uskoro ćete se osjećati kao novi. Možda i više od toga, s obzirom da će vam višak skladištene hrane vrlo vjerojatno dati više energije za svakodnevne aktivnosti nakon što se vratite u trening.⁣

    


    

    

     Tekst pripremio:

      VEDRAN SPEVAN

      |  instruktor grupnog fitnessa

       | Saznaj više o Vedranu ovdje |

    
    
    

  Partneri