• Radno vrijeme

  Radno vrijemeX

  Radno vrijeme od 13.05.2020.

  Pon - Pet / Mon - Fri  09 - 13 i 16 - 21 h
  Sub / Sat                      09 - 13 h 
  Ned / Sun  zatvoreno

  Radno vrijeme od 27.05.2020.

  Pon - Sri - Pet  7 -13  i 16 - 21h
  Uto - Čet          9 - 13 i 16 - 21h
  Sub                   9-13h
  Ned                   zatvoreno

   

  Martićeva 17

  Ponedjeljak - Subotaprema rasporedu grupnih programa
  ostali termini 
   

   

 • Kontakt

  Tel | Fax : 01-4856-450X

  Šaljemo vašu poruku. Molimo pričekajte...

  Zahvalujemo na Vašoj poruci. Uskoro ćemo Vam se javiti.

  Ispravno prepišete kod u odgovarajuće polje!

  Pojavio se problem. Molimo pokušajte ponovo.

  Molimo Vas da popunite sva polja.

 • Tel | Fax : 01-4856-450
  • Prijava | Registracija
  ☰ MENU
  • Svatko zna da je redovita fizička aktivnost važna za održavanje zdravlja, a ona utječe i na mnoge druge aspekte svakodnevnog života. Vježbanje nam pomaže da izgledamo i osjećamo se bolje, da budemo zadovoljniji sobom i svojim životom te puni samopouzdanja.

    

   Grupni fitness programi zabavni su i učinkoviti te se održavaju pod stručnim vodstvom instruktora educiranih za taj posao i program. Održavaju se u manjim ili većim grupama radi čega se ostvaruje socijalni kontakt i većinom se koristi glazba kao glavna baza treninga. Također omogućavaju uključivanje svih vježbača bez obzira na predznanje, dob, spol, razinu motoričkih i funkcionalnih sposobnosti.

    

   KAKO ODABRATI TRENING?

    

   Vježbati možemo samostalno ili s trenerom u teretani ili u grupi uz različite grupne programe. Odaberete li vježbanje u grupi, pred vas se stavlja veliki izbor različitih treninga te je potrebno odabrati onaj koji vama najviše odgovara, od body and mind i plesnih programa, do kondicijskih i specifičnih (treninzi za određene zone tijela), pa sve do programa za snagu.

   Prvenstveno je važno razmisliti što želite postići treningom, a zatim prema tome odabrati program uz koji ćete se osjećati ugodno. To će vam dati energije i motivacije da odradite trening, da se ponovo vratite na slijedeći sat te ubacite taj trening u svoju dnevnu rutinu.

   Svaka tjelovježba djeluje na učvrščivanje mišića i oblikovanje tijela, posebno treninzi koji uključuju vježbe s otporom (vlastito tijelo, utezi, bućice, girje, itd.), a sve popularniji body & mind programi (yoga, pilates, stretching) djeluju umirujuće za um i tijelo, povećavaju pokretljivost koštano zglobnih struktura, elastičnost i čvrstoću mišića, tetiva i ligamenata cijelog tijela. Tu su nadalje i aerobni programi s kojima poboljšavamo izdržljivost i kondiciju, agilnost itd., a isto tako utječemo na smanjenje kilograma i redukciju potkožnog masnog tkiva.

    

    

   JESU LI GRUPNI PROGRAMI POGODNI ZA MUŠKARCE?

    

   Grupni programi su pogodni kako za žene, tako i za muškarce. Istina je da je trend grupnog vježbanja izraženiji kod ženske populacije, no benefite vježbanja u grupi osjećaju i prepoznaju oba spola podjednako. Kako bi se ta razlika u broju muških i ženskih vježbača smanjila, današnja fitness industrija nam nudi veliki broj grupnih programa koji su zanimljivi i muškarcima te tako u svakom fitness centru možemo pronaći različite programe s mješovitom populacijom vježbača, a muškarci koji kombiniraju grupne treninge s treninzima u teretani, kompletiraju i zadovoljavaju trenažni rad i aktivaciju mišića na razne načine što dovodi do boljih i bržih rezultata.

    

    

   ANTISTRES

    

   Već sam spomenuo benefite prema tipu programa (oblikovanje tijela, učvrščivanje i elastičnost mišića, pokretljivost zglobova, rješavanje masnih naslaga, ...), a osim njih, grupni programi su savršen antistres. Zašto? Samo se zamislite na jednom grupnom treningu. Nakon ulaska u dvoranu, kreće glazba, instruktor daje smjernice i vodi vas kroz trening. Koncentrirani ste samo na trening, praćenje instruktora, tempo grupe, izvođenje pokreta. Mozak je okupiran nečim sasvim desetim, i pritom zaboravljate na sve što se taj dan ili ranije dešavalo u vašem životu. Naš um reagira na takvu promjenu te se osjećate mentalno lakše, bolje i opuštenije.

    

    

   DRUŽENJE I ZABAVA

    

   S obzirom da u grupi ima više pojedinaca različitih karaktera i raznih iskustava, svatko reagira na trening na svoj način, a usputni razgovori, podrška, druženje i zajedničko prolaženje istog puta, daju snagu za odrađivanje treninga te međusobna socijalizacija postaje rutina i pozivno djeluje na motivaciju i daje osjećaj pripadnosti koji je za svakog pojedinca vrlo važan. Isto tako, ako osoba do vas odradi jedno ponavljanje više, motivator je da slijedeći put vi budete bolji. To je ona čarolija koja vas zadrži do kraja treninga u dvorani radi koje nikad ne odustajete i igrate timski do kraja. Vježbanje u grupi dokazano smanjuje anksioznost, pomaže u liječenju depresije i poboljšava koncentraciju.

    

    

   GLAZBA NAS MOTIVIRA

    

   Glazba! Glazba nas vodi, glazba nas motivira, glazba iz nas izvlači i posljednji atom snage da odradimo trening do kraja. Glazba nas također i opušta, daje nam osjećaš sreće i prebacuje fokus s umora uzrokovanog treningom na osjećaj užitka kod slušanja glazbe jer smanjuje percepciju negativnih emocija (bijes, napetost, depresija, anksioznost).

    

    

   VAŽNOST ROTACIJE TRENINGA

    

   Kada se odlučite vježbati, važno je isto tako povremeno mijenjati vrstu treninga ili napraviti plan u koji ćete uvrstiti aerobne treninge, trening snage te body & mind treninge. Ta kombinacija će donijeti ravnotežu kojom ćete podjednako raditi na svim područjima, od opuštanja uma i tijela, redukcije potkožnog masnog tkiva, povećanja motoričkih sposobnosti i kondicije pa sve do učvrščivanja mišića i gradnje mišićne snage.

   Jedna vrsta treninga koja ne zadovoljava sve ove kriterije, usporit će vaš napredak te ukoliko imate cilj, preporuka je da kombinirate različite treninge kako biste brže došli do njega, a samim time poboljšali kompletnu funkcionalnost tijela. Funkcionalno tijelo je zdravo tijelo.

    

    

   OSOBNA PREPORUKA

    

   Kako biste zadovoljili svoje potrebe, vježbali i osjećali se dobro, uz ostale programe koje nudimo u Formi, osobno preporučujem i Les Mills treninge. Kao instruktor Les Mills Body Attacka i Les Mills Body Pumpa, upoznat sam s velikim brojem benefita koje ćete osjetiti uz spomenute programe te velikom zaraznom energijom koju oni nose.

    


    

    

     Tekst pripremio:

      VEDRAN SPEVAN

      |  instruktor grupnog fitnessa

       | Saznaj više o Vedranu ovdje |

    

    
    

  Partneri